четвъртък, 5 януари 2017 г.

Равносметка и нови перспективи за "Ко-миксер"

2016-а година бе особена и за нас - "Ко-миксер" навърши 5 години!

Освен, че отбелязахме празника подобаващо с мултижанров рожден ден, решихме и да направим равносметка на изминалото време и постигнатото до тук.

Започнахме с 8 комикса и 32 черно-бели страници през 2011г., а последният брой включва 26 цветни комикса в 144 страници. Със сигурност можем да кажем, че се възползвахме максимално от ресурсите, които имахме - време, средства, познанства, за да достигне "Ко-миксер" до колкото се може повече заинтересовани лица. Изданието вече можете да намерите на 3 места онлайн, 12 места в София, още във Варна и за първи път тази година - в Пловдив.

Но "Ко-миксер" е на първо място доброволчески проект - всяка работа по него зависи от времето, което ние (както и редакторите и преводачите) можем да му отделим. Знайте, че за нас "Ко-миксер" е доста отговорна задача, тъй като няма друго подобно издание в България и бихме искали да сме максимално обективни в избора на комикси, които публикуваме. И все пак, този избор е свързан и с много лични предпочитания и няма как да е иначе - ние сме артисти, а не критици или преподаватели - надяваме се всички вие, читатели и автори, разбирате това.

За 5 години не само изданието се промени по естествения си път, промени се и екипът, който го създава. Всеки се разви в своята посока и интересите ни се разшириха и еволюираха. Осъзнахме, че заедно с тях неизбежно се изменя и изданието. В тази година направихме равносметка и видяхме много неща, които бихме искали да променим, за да продължава да съществува "Ко-миксер", но в новите рамки, резултат от променящата се среда около нас.
Всички тези наши намерения може би ще видите за първи път в брой 8 на списанието, а може би по-късно през годината.

Благодарим на всички, които са се включили по различни начини в съставянето и разпространението на "Ко-миксер"! Вие - не по-малко от нас - влияете на развитието на изданието. Надяваме се да продължим да се развиваме заедно и през 2017 г.!


Няма коментари:

Публикуване на коментар