сряда, 20 август 2014 г.

От Август до Август - три години "Ко-миксер"

И тази година през август дишахме спокойно в София, която никак не е толкова пуста, колкото казват. Нашият щанд се радваше на голям интерес, както в литературната неделя, така и в облачната и хладна "цветна" неделя на София Диша.
Отново имаше посетители, които разпознаваха списанието от предната година и попълниха пропуските си с новия ни пети брой.


Но тази година се случи нещо съвсем ново за нас: нашият първи брой бе изчерпан!

Броят, с който започна всичко на 13 август 2011 във Варна, бе изчерпан на 10 август 2014 г. в София. Тези пълни три години (без три дни), които направи брой 1 от представянето до изчерпването си, ще запомним с неподозирания успех, който изданието ни придоби. Малко по малко, с всеки следващ брой, ние достигахме до повече и повече хора, повече художници, които искаха да експериментират с комикси, повече читатели, които се интересуваха от творбите им. "Ко-миксер" порасна, не само на размер от 32 на 128 страници, но и като качество, с него и самите му автори.

Усещаме, че с приключването на тези първи три години, с излизането на нашите пет броя, с изчерпването на първия от тях, започва един нов етап в развитието на "Ко-миксер". Уверени сме, че този нов етап ще бъде отново толкова шеметен, цветен и изпълнен с вдъхновяващи срещи с автори и тяхното изкуство. Благодарим на всички, които бяха с нас през тези три години! 

Още едно много важно и хубаво нещо се случи на София Диша. "Сезон за бягство" бе представен за първи път този Август. Това е авторски проект на Дияна Нанева и представлява поезия в комикс форма. Дияна е редовен участник в нашия сборник още от втори брой и бяхме много въодушевени да представим нейна самостоятелна книжка на нашия щанд .


Следващата спирка на Дияна и нейния сборник, както и нашата е Анифест във Варна на 30 август. Ще се видим там!


Няма коментари:

Публикуване на коментар