вторник, 26 ноември 2013 г.

Най-доброто от комиксите без смисъл в Comics Sans Sens

На 22ри ноември в пространството за изкуство на Варненското "На Тъмно" АРТ ЗОНА се откри странната изложба Comics Sans Sens. Тя представя най-доброто от комикс-джемовете, които се случват вече повече от година и половина.
Организирани от екипа на ComicsBistro и "Ко-миксер" във Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Варна, Бургас, Русе и София, джемовете станаха вече традиция. От многобройните ни срещи, посещавани от редовни участници и случайно попаднали там ентусиасти, се бе натрупал доста материал (близо 300 комикса от по 1 страница). Измежду многото рисунки има безспорни съкровища, които нямаше как да не споделим с вас.
В изложбата са показани близо 60 от сборните творби на участниците в джемовете из цялата страна, различни по съдържание, но всички идейни и автентични. Някои от тях са с участие на приятели от Сърбия, случвали са се на гости на Манга Академията и на различни фестивали из страната.
Благодарим изключително много за гостоприемството на "На Тъмно" АРТ ЗОНА, за интереса на варненци и се надяваме изложбата да ги е заинтригувала. Тя може да се разгледа до 6ти декември в Зоната, където ще се радваме да случваме комикс-събития и за в бъдеще :)
Варна е първата спирката на пътуващата изложба, която има амбицията да посети всички градове, в които са провеждани комикс-джемове. Повече информация за следващата спирка на изложбата - съвсем скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар