брой #2

Във втори брой се присъединиха повече автори, някои от които от чужбина. Броят съдържа 10 истории от 2-4 страници, отново черно-бели, но с цветна корица.


Авторите са:
Този път разнообразието от стилове е безспорно, както и разнообразието и свободата в интерпретацията на темата.
А темата на втори брой е "Втора ръка".

Нещата втора ръка - странна смесица от ново и старо. Нямат толкова общо с рециклирането, с което в първия момент ги свързваме. Особено е чувството неща, от които някой е искал да се отърве, за нас да са напълно нови. Защо на нас да ни трябват? Не са ли тези неща по-изхабени, морално остарели, не са ли компромис по невъзможност да си позволим нов продукт? Или са доказали качеството си като са устоели във времето, уникални по същността си, защото ги няма в магазините и още повече уникални с историята си и именно затова ги намираме за привлекателни?

Взимайки дреха, апаратура, кола втора ръка, ние взимаме и тяхното минало със себе си. Замисляли ли сте се дали двигателят на колата втора ръка не помни всички изминати километри? Дали някой ден няма случайно да ви отведе до някъде, до където е пътувал преди време... Дали миналото на тези вещи няма да повлияе на вашето бъдеще?