сряда, 5 август 2015 г.

"Фалшиви неща" - Работилница за комикс-фензин, юли 2015г.

След добрите резултати от юли 2014г., тазгодишната работилница отново бе замислена като част от Варненския младежки фестивал FUN CITY, но поради проблеми с Община Варна той беше отложен ( за щастие фестивалът ще се проведе в края на август, стана ясно миналата седмица ). Ние обаче бяхме твърдо решени работилницата да се случи през юли, поради немалкия интерес към кампанията за набиране на участници.
И така, благодарение на сдружение "Младежки информацонен доброволчески център" успяхме да проведем още една успешна работилница !

Този път избора на тема оставихме на съдбата и всеки от 12-е участници написа на листче темата, по която би искал да работи и едно от всички бе изтеглено. Така темата ни се оказа "фалшива" и от там ни дойдоха идеи за много други фалшиви неща.

Участниците работиха по идеите си както на мястото на събитието, така и на избрани от тях локации. Някои от тях не успяха да завършат комиксите си, тъй като срокът за изпълнение беше 4 дни, но все пак се надяваме всички да са взели най-доброто за тях от това преживяваме.

За наша радост, участниците отново работиха в техен специфичен стил и техника и се получи едно много богато и разнообразно издание, както визуално, така и като теми. В края на работилницата готовите комикси все пак бяха 12 - включително творбите на организаторите.


Комикс-фензинът "Фалшиви неща" можете да намерите на щандовете на "Ко-миксер" на различни фестивали или да го прочетете тук:

В работилницата се включиха:

Алекси
Вики
Георги
Гери
Дияна
Елена
Иван
Камен
Никола
Христо



Благодарим много за участието им и ще се радваме да получим техни творби за предстоящия 7-и брой на "Ко-миксер"!

Няма коментари:

Публикуване на коментар